Sinds begin oktober is Machinefabriek van der Ploeg uit Leeuwarden onderdeel van de SMI Groep. Dankzij deze overname breiden wij onze kennis en capaciteit uit en kunnen nu ook grotere opdrachten aannemen voor de off-shore, defensie, maritieme sector en industrie.

“Ook in een onzekere tijd kiezen wij ervoor om te blijven investeren”, aldus Bert en Bauke Spijksma, eigenaren van de SMI Groep. “Met de gemeenschappelijke kennis, ervaring en machines kunnen wij nieuwe klanten benaderen en een nog betere partner zijn voor bestaande klanten.”

Gezamenlijk zal de kennis, ervaring en het vakmanschap van zowel SMI als Machinefabriek van der Ploeg worden ingezet om bestaande en nieuwe klanten beter te kunnen bedienen. Expertises die onder andere in huis zijn:

 

Groot verspaning

Wij kunnen CNC draaien en frezen, zowel 4- als 5-assig, voor grote en complexe producten. Tevens hebben we de beschikking over een aantal draai- en kottermachines voor reparaties en onderhoud. Kleinere en fijnmechanische componenten worden vervaardigd door SMI Maatwerk in Dokkum. Wij werken met alle moderne CAD/CAM software.

 

Werktuigbouwkundige constructies

Het team is gespecialiseerd en gecertificeerd voor de meest voorkomende lastoepassingen in de offshore, defensie en maritieme sector. Daarnaast wordt de eind assemblage gedaan tot een halffabricaat of eindproduct.

 

Hoogwaardig RVS

Wij leveren hoogwaardig RVS oplossingen voor custom-made producten en innovatieve oplossingen in zowel kleine als grotere series.

 

Onderhoud, revisie en montage

Zowel intern als extern kan revisie, modificatie of vernieuwing plaats vinden dankzij een team van ervaren engineers, monteurs en vakmanschap.

 

Engineering en projectleiding

Onze ervaren engineers en projectleiders staan garant voor een soepel proces, goede kwaliteit en afgesproken levertijden. Onze engineers zijn ervaren met de laatste CAD/CAM systemen.

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op

+31 (0) 88 – 457 0400

info@smigroep.nl

Deel deze informatie