Samenwerking om hard te gaan!

De SMI Groep en het Formule Student Race Team van de Hanzehogeschool in Groningen (HARD) gaan samenwerken op het gebied van verspanen voor het ontwikkelen en produceren van unieke en op maat gemaakte onderdelen van de racewagen en starten daarbij een speciaal traject waarbij praktijk en theorie worden samenvoegt voor een “hard” resultaat.

 

Het Doel

HARD is het officiële Formule Student Race Team van de Hanzehogeschool in Groningen. Het team bestaat uit ambitieuze studenten van de Hanzehogeschool waarbij iedereen een passie voor raceauto’s deelt. De SMI Groep en het Hanze Racing Division team gaan samenwerken voor het ontwikkelen van unieke en op maat gemaakte onderdelen voor de racewagen. Dankzij SMI Groep’s uitgebreide machinepark kunnen de meest complexe onderdelen worden geproduceerd.

 

 

De studenten gaan de onderdelen zelf ontwikkelen/engineeren en samen met de SMI Groep produceren. Door de samenwerking zal het studenten team niet alleen de benodigde onderdelen produceren maar ook de benodigde kennis ontvangen om in de toekomst zelf CAM bestanden te ontwikkelen voor freesmachines. Hiermee kunnen ze in toekomst nog sneller gaan qua racewagen en zijn de studenten ook beter voorbereidt voor hun professionele carrière.

 

Ontwikkelingen

De ontwikkelingen op het gebied van metaalbewerkingen gaan snel en bieden innovatieve oplossingen voor de meest complexe problemen. Om maximaal te profiteren van deze innovatieve ontwikkelingen in de markt, is een samenwerking met studenten ideaal.  Een samenwerking met het team studenten van de Hanze Racing Division (HARD) gaat maximaal gebruik maken van de kennis en ervaring van zowel de studenten als SMI Groep om optimaal te profiteren van de ontwikkelingen en ons machinepark bestaande uit meerdere freesmachines.

 

Start volgend jaar

De afgelopen maanden zijn de eerste voorbereidingen al getroffen. Vanaf volgend jaar (2019), zal er officieel worden begonnen met leren van het ontwikkelen van CAM-bestanden en het produceren van de onderdelen. Op deze manier zal het team op tijd klaar zijn met de racewagen voor het nieuwe race seizoen om weer hard te gaan! Nieuwsgierig naar HARD? Lees hier meer over het studenten race team.

Deel deze informatie