Persbericht – Nieland Scheepsbouwpersen wordt onderdeel van de SMI Groep

Dokkum – Oktober 2020

 

De SMI Groep breidt haar portfolio uit met een bekend merk in de scheepvaart industrie: Nieland, bekend van de scheepsbouwpersen. Nieland is wereldwijd marktleider op het gebied van de scheepsbouwpersen die worden ingezet om de scheepshuid koud te vervormen tot zowel 2D als 3D vormen.

De vraag naar koud vervormen neemt toe, nu schepen lichter worden en er meer hoge sterkte staal wordt gebruikt. Vergeleken met het alternatief, het warm vervormen door verhitten en afschrikken, is koud vervormen veel minder arbeidsintensief, eenvoudiger en is de kwaliteit beter te beheersen. De gezamenlijke kennis op het gebied van productie, de maritieme sector en de offshore markt biedt kansen om Nieland verder onder de aandacht te brengen en op de groeiende vraag in te spelen.

 

“Deze aanvulling past goed binnen onze groep” aldus Bert en Bauke Spijksma, directie SMI Groep. “De productie zal plaatsvinden bij SMI VanderPloeg, waar de ervaring en kennis van dit product reeds voorhanden is. Wij zien wereldwijd veel groeikansen voor Nieland.”

 

Nu Nieland onderdeel is van de SMI Groep, geeft het Nieland de zekerheid van continuïteit en kan het Nieland team zich volledig richten op de toekomst. Naast het uitbreiden van de markten waarin Nieland actief is, wordt ook de productontwikkeling verder geïntensiveerd.

 

Over SMI Groep

De kernactiviteiten van de SMI Groep zijn het vervaardigen van mechanische onderdelen, componenten en machines, door middel van onder andere lassen, draaien, frezen en assembleren. Engineering en projectmanagement vormen de basis voor een goede samenwerking tussen alle disciplines van bedrijven binnen de SMI Groep. De SMI Groep is zowel in Nederland als internationaal actief.

Deel deze informatie